Alla inlägg under mars 2012

Av Chillidill - 15 mars 2012 10:55

Har inte haft ngn orka att blogga på sista tiden men inser att bebben har blivit så stor och han blir snart 6 månader om 3 dagar. hur fanken gick det till han kom ju nyss. liten och ömklig och med slangar överallt. men ändå så stark. underbar.


lite kort kan man väl säga att han är en riktigt glad grabb. men konstigt nog väldigt mkt grabb, väldigt röjig och bestäm på vad han ska göra. om han inte får exakt det han själv vill så gapskriker/gnäller/gråter han rakt ut. men om han får det han vill så älskar han läget. och han är i grunden en väldigt glad bebbe.


från att ha varit vaken på nätterna ngra timmar runt 4 så har han nu lagt om dygnsrytmen lite och somnar vid 1830 - 1900. vaknar vid 22 och äter och somnar om direkt. sen vaknar han runt 1-2, nybajsad. och är vaken ett litet tag men somnar om utan mat. sen vaknar han vid 4-5 och vill ha mat. och sen somnar han igen efter lite vakentid. och oftast i sin egen säng. skönt.  i början så åt han ju varannan timme, och nu så går det bara åt 2 flaskor på natten.


dagtid så vaknar han/vi runt 6-7 och sen är han vaken till 9 när det är dags att gå till förskolan med storasyster sen sover han1-2 timmar. sen racear vi på ngra timmar innan det är dags för att sova igen.


han har även börjat ätit lite mat. mest pga att han blev så förstoppade av att gå upp ett steg i bröstmjölksersättningen. och sen satt han som en tiggande hund vid matbordet, så enter:  havregröt. gott var det. han har även börjat äta puréer. palsternacka med morot är favoriten. men det är lite meckigt att vet hur och när han vill äta och han får inte vara för trött/hungrig för då funkar inte maten alls. som sagt lite meckigt, men han slukar maten.


favoritsysselsättningen är gåbilen. han älskar att sitta i den och kunna röra sig runt i vardagsrummet. om han fick välja skulle han nog vilja sitta där mest hela tiden. han kan inte sitta ordentligt än även om han kan sitta upprätt korta stunder. bebben kan inte heller vända sig än. och han är inte heller intresserad av det. men att dra sig i håret eller i öronen är kanon. fötterna är också roliga.


att han älskar storasyster är tydligt han blir jätteglad av att se henne ocg han jagar efter henne i gåstolen. och drar och sliter i hennes hår/kläder ja allt han kommer åt.


men att bara sitta i mammas knä och gosa är fortfarande underbart tycker han. och jag njuter.



levererad


   


liten och krakig


 


har space i sängen iaf


 


tar sig


 


hej


 


suddig bebbe studsar loss.


  

rödögd bebbe i gåstolen


 


grötmums


 


titta vad jag kan.

Av Chillidill - 5 mars 2012 21:49


vi har haft en förkyld vecka, därav uteblivet bloggande. mkt snor och gnäll har det varit under nattetid. mkt "suga snorursmånäsor", griniga barn osv. tröttman klibbar igen allt. en vecka senare är vi fortfarande förkylda. bläää. mkt vakentimmar har det blivit. men ändå. när de båda har somnat. hand i hand. syskonkärlek. smälter.


 



Ovido - Quiz & Flashcards