Direktlänk till inlägg 5 oktober 2011

bajsblöjor och kärlek

Av Chillidill - 5 oktober 2011 18:34

alltså vardagen börjar smyga sig på i ministeg. vi njuter av att vara hemma. vi luktar, tar, myser, och försöker hitta våra positioner i den nya familjekonstellationen. mäktigt, konstigt och samtidigt underbart tycker vi. lillan är hittills världens bästa storasyster som gosar, pussar och helst vill sitta med lillebror i knät hela tiden. bebbens största intressen är att sova och skita. inte så konstigt eftersom han faktiskt inte skulle ha gjort sin debut än. han är idag 2 veckor och 2 dagar, och han föddes 6 v för tidigt. så han har en del sova igen tid.


och nä jag är inte redo att beskriva allt som har hänt, hur jag har mått. för ibland när jag tänker på det så känns det som ngt går sönder inom mig. och ändå har allt gått så bra. men konstant sömnbrist gör väl sitt till, samt grejen att rädslan och oron som jag hade då. och den galna saknade efter lillan, som bodde hos mormor i nästan två veckor, gör allt till en urjobbig känslodrink. för om ytan bara krackelerar lite så är jag rädd för att jag kommer rasa samman och ligga i vaggande fosterställning en halvdag eller två. och det har jag verkligen inte lust med. vill inte bli ynklig och självömkande.









 
 
Ingen bild

Jeanette

6 oktober 2011 14:20

Känner så väl igen mig i det du skriver. Och förstår att du inte kan sätta ord på känslor och upplevelser ännu. Hannah kom 8 veckor för tidigt och det var dramatiskt som satan innan vi visste om hon överhuvudtaget levde. Men allt gick bra som tur var. Men vi bodde på samvården 11 dagar och jag höll på att bli totalt galen. Var inte uteanför dessa väggar på 11 dagar, så när vi ksulle få åka hem på permis fick jag panik =) Men jag kan säga att det tog lååång tid för mig att komma över allt. Fick iofs ingen hjälp att bearbeta saker och ting heller. Som tur var hade jag vänner som ställde upp och lyssnade när jag behövde ösa ur mig en massa, då och då. Och vi pratade mycket om det här hemma, jag och Andreas oxå.
Och sen alla krav från Uppsala. "DU MÅSTE AMMA, OCH FUNKAR INTE DET MÅSTE DU PUMPA!!" Jag försökte dygnet runt i två veckor efter vi kommit hem. Men pumpar man i 20 minuter och får ut 5 ml känns det rätt meningslöst. Så efter 2 veckor sket jag i det och började med ersättning. Vilken lättnad!!

Hoppas iaf att du hinner njuta av både Nike och lillen emellanåt trots skitiga blöjor, Bompa, amning osv.
Tiden dom är små går ju så himla fort.

Chillidill

6 oktober 2011 17:14

Haha. Ja du att mata/sova bebis som måste ha en lampa på ryggen, syrgas, sond är inte det enklaste direkt. och jag kröp på väggarna och led av sömnbrist, samtidigt som det skulle pumpas och ammas om vart annat. hajjar inte att man orkar. kanske bara för att det inte finns något alternativ. kanske därför det på ngtvis är jobbigt nu. fast man sitter hemma.

ska tänka lite och börja formulera mig. inte det enklaste.

och ändå veta att man faktiskt pallar. det är också stort. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chillidill - 5 maj 2014 19:27


Kompisselfie

Av Chillidill - 5 maj 2014 19:10

Tänk för att jag är det. No excuses what so ever. Inte mitt fel är bara så. Till och med så sjukt bra att jag sitter på en tonårsblogg och regerar typ. Och jag hatar att autokorrekt går in och skriver stor bokstav efter punkt. Rätta mig inte. Jag vil...

Av Chillidill - 23 april 2013 07:40

Skönt. Aningens mycket att ta tag i men. Känns bra. Kommer bli en fin vecka. ...

Av Chillidill - 22 april 2013 19:00

Idag har vi varit hemma och kollat av orken. Och herregud vad ungen har ätit. Men inte sovit. Men på fm var vi ute och lekte lite. Efter lunch har vi varit inne eftersom det blev regn. Trist. Men det har varit bra, och pluppen har skrattat idag och...

Av Chillidill - 18 april 2013 15:49

Lillen har varit sämre idag. Pipig och hängig. Sovit i massor och inte haft ngn ork. Inte så konstigt när han bara dricker vätskeersättning och inte får behålla ens det. Plutten. Dessutom har det regnat hela dagen, blää. Men lagom till dagishämtn...

Ovido - Quiz & Flashcards