Alla inlägg under juni 2011

Av Chillidill - 25 juni 2011 15:37

det var instant love när nirvana dök upp. de var så nytt nyskapande och så galet trashiga. jag hade inte en chans att kunna identifiera med mig med eurodiscobruttorna i lackkläder som ålade runt. men en halvsunkig snubbe med otvättat här och hundögon. no problemo. att jag dessutom på klassiskt tonårsmanér tyckte att iiiiiiingen riktigt förstod, och att alla bara ställde krav, så kändes teen spirit som en multiorgasm. som at hitta hem. körde flanellskjortan stenhårt, klippte mig själv och drack smörja. men hade alltid dyra tunga parfymer av ngn anledning, i stil med diors poison,  sen att soundgarden kanske var stået vassare rent musikaliskt kan vara sant, men nirvana var så först. och de var verkligen en supergrupp. sen var ju kurt, bara namnet, kurt sjukt snygg. och ledsen, och oförstådd. ojoj. skaffade barn gjorde han också med courtney (som är ett riktigt vrak idag). och sen gick  han och sköt skallen av sig med ett hagelgevär. japp jag grät. plenty. en kompis hade flera framsidor uppsatta på väggen med rubrikerna. man såg en skitig gympadoja och en bit av ett ben. och där trodde jag det var slut.


men som tur var så kravlade sig david grohl upp från trummorna visade att han kunde fronta ett band och dessutom skapa ngt nytt, fast med grunge soundet. foo fighters. vilket satans bra namn, dör på det.  fan vad kungligt det är. de var precis här i stadion. och det var inte jag. men martin. avis avis. men av det lilla jag har sett är de lika bra nu som då. hajjar att morsan vurmar för sven-ingvar som var stora nä hon var ung. jag? jag diggar grungen.


från senaste plattan finns det några bra spår men den här känns väldigt foo. trummorna, beatet, och daves malande underbara sångstil, walk. och texterna. fy fanken, det är kärlek.


Do you remember the days
We built these paper mountains
And sat and watched them burn
I think I found my place
Can't you feel it growing stronger
Little conquerors

I'm learning to walk again
I believe I've waited long enough
Where do I begin?
I'm learning to talk again
I believe I've waited long enough
Where do I begin?
att de dessutom är kungliga live, och alltid gör genomtänka videos, gör mig bara mer exalterad. kolla in denna Falling Downinspirerade videon, som jag hoppas är lite ironisk, annars skäms jag lite.


btw_ dave grohl skulle ev. kunna vara ett frikort pga av sina ögon. (älskar ögon som "lever/uttrycksfulla" fanken, hajja eller skitit. färg spelar ingen roll.)


walk
ANNONS
Av Chillidill - 25 juni 2011 09:42

  trots ångestklumpen i magen blidde det ju bra. satans naijs. efter en sväng till hembygdsgården för att dansa runt majstång, som lillan i år deltog i med hull och hår ( vilket gjorde att även jag sjöng falsk och hoppade runt som en groda) med diverse barn och föräldrar som var finklädda. jag? körde baggyjeans och stora solglajjer.  men lillan verkade nöjd. midsommarstången fick dock hård konkurrens utav tea och co underbara lilla valp, som snodde mkt uppmärksamhet. inte konstigt, både söt, och mjuk.


sen hem och slöade ett tag innan vi drog iväg till tea och peter med kids för mat. blev bjussade på gott grillat. inte illa. kidsen lekte kanon, och vi var faktiskt lite på landet. jordgubbar och glass avslutade middagen.


sen drog vi till älvåsa för lite mer dans. min unge röjde rejält. exakt vilken diagnos man kunde ställa på henne då låter jag var osagt, men attention och hyper visade sitt tryne iaf. ( ja, jag vet att man inte kan ha diagnoser tillfälligt, ok). hela ungen lyste bus,  och låg ibland innanför ringen och sprattlade. själv. aja. tea fick en egen tant också, det var grymt. hennes kille, han körde hundtricket fullt ut, dock inte medvetet men han syndes inte bakom den hjord av tjejer som flockades runt lilla vovven.


sen blev det lek och lite välsignelse (som vi kanske klarade oss utan, men det ingick lite i paketet). är förtappad så jag brydde mig inte. kidsen lekte som galningar i skaeboardrampen mest.och efter det så drog vi hem till peter och tea igen för chirre. vin och kaptenen, chirre för alla, dock inte kapten och vinet för alla. skönt midsommarhäng. nöjd. och ångestklumpen? minimal.


min kamera vill fortfarande bara ta suddiga bilder av ngn anledning. men här kommer ngra. tom, jag fick va med. inte för att det är mkt att se, men ändå. skönt att se att jag finns på rikt.  

midsommarpimpad trappa.


 

jag.    

sötaste vovven i byn.


 

väldigt oklippt bild. men en höna som gick omkring och ba pickade. på landet.


  

alternativ rustschbana ( men stava bättre själv då., vet att det inte stavas så. orka.) 

kids som leker kurragömma, räknar till 40. N hade lite svårt att hänga med hela vägen, men jag blir superimpad över att hon hänger med hjälpligt till 30.
ANNONS
Av Chillidill - 24 juni 2011 10:23

skippar sill, och blomkrans kliar bara. mår sisådär. extra ful idag också. humöret är icke på topp. ångestklump i magen. bygdegård på schemat, första midsommarstången.får en kopp kaffe där. aja. blir nog finfint. får ju äta gott med bra folk sen. tur.


Av Chillidill - 23 juni 2011 19:43

idag har det vräkt ner regn. i massor. så var det de här med sommarhits. de finns ju vissa givna " regler" när det gäller dom, oavsett om de är på svenska eller engelska. det måste finnas en en hook direkt i början, man måste känna igen den efter 2 takter, och sen ska det finnas en bra untz, untz faktor. och refrängen måste sätta sig direkt. texten får dessutom inte vara svårt. allt detta naturligtvis för att de ska kunna gå att skrålas på fyllan, alternativt av dagisbarn. ( därför är det lite konstigt att bailando, och paradisio blev så stora sommarhitar, men de har en untz, untzfaktor som slår igenom ben och märg). Sen finns det ju naturligtvis sommarhitsen som är lugna, som också de är väldigt skrålvänliga.


det ska även andas sex och kärlek, vänskap och finlir. vi ska få känna oss som stekare hela högen som är snygga och lät kan steka allt och alla vi vill i vår omgivning. kalas.


OM SANNINGEN SKA FRAM är en given sommarhit. den har allt. bortsett från en snygg sångare. men det är väl inte hans fel. men det brukar ofta vara en snygg frontperson.


ex på förra årets sommarhits är waka, waka, stereo love, mikrofonkåt, från och med du. ja ni hajjar.


annars är en av mina sommarfavvos magnus ugglatributen till sommarplågan; trubaduren klockren. har väl fallit för det charmörtrixet för läääängelängesen.så därför undrar jag om detta verkligen blir en sommarhit. men de sjunger om naket, och sex.  och avundsjuka, så igenkänningsfaktorn är hög. ( om jag är avundsjuk, har varit, men inte så mkt nu alls. tar bara massa onödig energi. bäst att vänta tills det finns ngn anledning till det. det borde funka. har själv inte bestämt mig för om jag hissa och dissar detta.


tror jag hissar faktiskt.

Av Chillidill - 22 juni 2011 21:07

min grundpelare är väl att man i ett förhållande ska vara trogen no matter what. så vad enkelt va. enough said, or? tyvärr har jag nu snurrat ett par jordvarv så jag har upptäckt att det finns en satans stor gråzon gällande himla massa grejer exempelvis otrohet.  otrohet är ett sånt jävulusiskt svek mot ngn som det är meningen att man älskar. jag tror inte heller att en otrohet bara händer. långt innan det händer så har man lekt med tanken, kittlats av möjligheten av en ny kropp, en ny attraktion.  visst, kan man leka med tanken och vara attraherad av en annan, men man kan stanna där. men om tanken är urlockande så kommer det hända inom snar framtid. tro mig.


jag har blivit utsatt för otrohet en gång, mig veteligen ( hur  fanken stavas det?) (återkommer till det hära med att berätta). jag var nog inte ens vidare kär i den personen och vårt förhållande var väldigt shaky. men ändå, när han berättade det aningens slirig över telefon på nyår ( ja, man hör ju vilket kvasiförhållande det var). så brast ngt inom mig. det kändes som om jag var världens sopa. och fulgrät med snor och hela helvetet. och drack en hel flarra baileys rakt upp och ner och fick en äcklig bakfylla. men känslan av att blivit krossad som en lite pissmyra under en fet stövel satt som en smäck. och konstigt nog gjorde det att jag där och då bestämde mig för att jag ville försöka bygga vidare på vårt förhållande. HALLÅ? idiotvarning. anyway, long time ago. ville länge ge tillbaka, ligga med allt och alla som kom i min väg. det var ju "fritt fram" att hämnas. men flera tillfällen dök upp, snygga män ( och nä, de var inte blinda konstigt nog)  som vid flera (olika) tillfällen deklarerade att de tyckte jag var attraktiv och gärna skulle rumla runt lite i sänghalmen ( och nä, inte på det dära onenightstandviset, utan rarare. meckigt att förklara) . men trots det fanns det en spärr inom mig, som gjorde att jag inte gick över gränsen. kanske borde gjort det, men kände ändå att jag kunde vara stolt över att inte vara den som fuckade up. ja, det tog slut så klart. och nej, jag blev aldrig mer kär efter den dära första gången. och ja, jag är helt övertygade om att han cheatade fler gånger. vilken loser.


sen är jag väl inte världens bästa på att avsluta förhållanden som borde avslutas. men jag har verkligen blivit bättre på det. men back in the days så blev jag lätt attraherad av ngn annan än min dåvarande och när jag märkte ett intresse från ngn annan så tog det slut. lite rebound. men det har jag ju naturligtvis vuxit ifrån.  men jag gick inte över gränsen, typ, ens på när jag var ung.


så vad är då otrohet? handtag? famntag? puss? kyss? eller långtradare? eller ett hederligt ligg? det är svårt, eller fylleligg kan vara totalt tillintetsägande, undertiden en långvarig attraktion som övergår till en kyss är ett mkt större svek. 


är otrohet alltid fel? självklart. men ibland, här kommer gråzonen, kan det finnas anledningar till att det händer. att aldrig bli sedd, uppskattad i ett förhållande, trots påminnelser, bråk. gör att man känner sig oförrättad, och kanske kanske söker man uppskattning på annat håll. rätt? nä, men förståeligt varför. ett fylleligg för skojs skulle? totalt meningslös i mina ögon.


ska man alltid berätta? det svenniga politiskt korrekta är ett rungande JA. i verkligheten? vet faktiskt inte. frågan är väl varför berättar man?  Är det inte främst för att döva det egna dåliga samvetet först ? Eller rädslan att ngn annan berättar? Att må förjävligt själv kan ju faktiskt vara ett passande straff för brottet som är begånget. ibland står så mkt på spel en hel familj för ett knapplöst knull. märkligt att man ska vilja riskera det. om det knapplösa knullet inte är ett fegt sätt att komma ur ett dåligt förhållande. funderar på om det ibland, om partnern inte "kommer" få reda på det, kanske är bäst att hålla käftet. man lever med sitt pissiga samvete.


eller som en smart människa sa till mig: se till att inte vara otrogen så slipper man ta ställning till om man ska berätta eller inte. so simple.


Av Chillidill - 22 juni 2011 18:56

Såg att det nu fanns en yogaklass på bryggan i måns ols i sala. grymt vackert där kan tilläggas. har testat yoga, vanligt och gravidyoga. och jag grejar det inte. säkert kanon träning och hela det kitet, men jag blir bara sjukt stressad av att det händer så lite. och att allt går så låååååångsamt. och vem kan inte andas liksom? börjar att gå in med inställningen att jag ska verkligen njuta av lugnet men håller på att då av tristess efter 10 minuter. och andas, andas. meningen var att jag skulle lära mig avslappning och kontrollera min andning till förlossningen med n. hur det gick? eftersom jag fokuserade stenhårt på att hålla andan genom hela förlossningen så kan jag väl säga att jag absolut fokuserade på andningen. eller andningens icke-vara.

Av Chillidill - 21 juni 2011 11:14

svårt att formulera sig. så jag ska inte censurera mig, annika. därför måste jag finula lite påt innan jag skriver my opinion.


bte, har hunnit tagit en rejäl sovmorgon, småbarnsmått mätt, och sen varit på barnsång, nu ska vi äta fiskbullar  ( hade planerat bacon, men den var utgången) och sen ska N till dagis en snabbis när jag ska kontrollmätas. blir fint det. får tom, lite ensamtid idag. vad ska jag göra då? kanske sova lite. ;) eller solen visar sig ju faktiskt,  lite solstol och en bok kanske funkar.Av Chillidill - 20 juni 2011 20:22

regnet kom och gick, och kom och gick. hela dagen. vaknade alldeles för tidigt igen. blev väckt av en liten huligan som skrek efter barnprogram. bokade tid för hennes trasiga tand. väntade in regnet. gick till bibblan, stängd. åkte lite rutschkana, blev blöta. gick hem åt rester från igår. hade chattiskonversationer, om bebisspråk (bl.a) på två håll. nice


packade ner gårdagens bakning, rosa maränger och åkte till tea och kidsen.  drack kaffe snackade skit. älskar att ha ngn som är lika galen som jag att hänga med. gör inget att hon är grym foo fightersfan också. bestämde att vi ska åka till london tillsammans och göra stan. vore ju skitkul. kidsen hade jätteroligt och slogs inte en gång. skönt.


åkte hem åt risgrynsgröt till middag, så sugen på det. lekte lite ute. gick till grannen och hängde. alltid trevligt. N lyckades pajja två av lilla ebbas leksaker. ångestattack.


la en övertrött unge, blev så klart irriterad. måste måste jobba på mitt tålamod. känner mig som alltid  som världens sämsta mamma när tålamodet brister.  har nu kastat i mig två mackor, ett ägg och ett glas juice nu. tvboxen har pajjat så nu har jag endast 1,2,4 och barnkanalen ( och det är väääldigt tur det). som i ett u - land.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se