Alla inlägg under april 2011

Av Chillidill - 17 april 2011 15:23

Nej, det är ju faktiskt inte sant. vi har inte kolera ( känns bara så), och inte pest ( känns bara så) men alltså vi har inte riktigt haft sjukdomsflytet här nu. först fick jag ju lunginflammation, och pencillin mot det. som inte hjälpte. så efter en sväng till infektionskliniken på ackis så blev det ny pencillin. och sen började jag gradvis må bättre. berregud jag dammsög ju tom bilen, även om det höll på att ta knäcken på mig den dagen. Men sen så när jag äntligen trodde att jag kunde gå tillbaka till jobbet, inne på tredje veckans sjukskrivning, så fick jag magont deluxe. och sen så fick jag inte behålla ngt jag åt. kanon. så efter en sväng till infektionskliniken igen så tror de att jag har troligen fått en bakterie som slagit ut alla goda bakterier i magen som gör att maten bara passerar rakt igenom. great. och fräscht. nyttig info för alla.


så efter lite dropp och 9hs vistelse fick jag åka hem. till n som under veckan blivit hostigare och hostigare, och på tors. fick hög feber. åkte in med henne idag, och japp. guess what, lunginflammation även där. jag har lyckats smitta henne. fy fanken. nu har även hon fått pencillin och lite "sjukskrivning, minst en vecka. så med andra ord vi får in i den fjärde sjukveckan nu och det börjar bli riktigt riktigt tradigt och jobbigt. har. jag får lust att bara grina, kasta mig ner på backen och skrika hur jävla knäpp orättvist att vi har fått allt just nu. tycker inte vi har gjort oss förtjänta av detta. typ hitler kunde råka ut för denna skiten. men inget blir ju bättre av det.


och jag vet, det finns massor av folk som har cancer och aids, och alla möjliga kroniska sjukdomar. både vuxna och barn. nä fanken. vet att jag på ngn nivå lyxgnäller. men inte känns livet på topp när man har en 40 graders unge med galen hosta och som bara gråter och piper samtidigt som man själv är helt yr och svag och vätsebrist och på ngt vis ändå försöker serva fram festis och allt hon vill ha. och ja, klart det skulle kunna vara värre. men ändå just nu känns det jävligt pissigt rent ut sagt.


behöver pepp nu. kanske kanske ska försöka äta en daimstrut, men misstänker att jag kommer få ångra det rejält med efterföljande magsmärtor i timmar. men just nu. men behöver kanske få gråta en skätt av självömkan på en liten daimstrut, kanske känns det bättre för stunden. få fundera på om det är värt det. behöver pepp, pepp, pepp, blir galen.

Av Chillidill - 14 april 2011 10:27

har sen igår mått helt jävla galet dåligt. illamående på gränsen till kräks. blääää. läg mest igår. så värdelöst. så fort jag försökte äta ngt fick jag tokont i magen, skärande. fy satan. mår fortfarande skit idag. lika illamående. tror att magen gör allvarligt uppror mot alla värktabl. och medicin som jag fått äta sista tiden. orka.


och idag är det ju ds stora dag. men det mesta är gjort redan. men hoppas på att må bättre så att jag pallar att laga mat. har varit och inhandlat proviva som jag försöker dricka. usch.. och jag som tänkte jobba imorg. hur fanken ska det går?

Av Chillidill - 13 april 2011 09:36

Onsdag. har grym huvudvärk och halsont. lillan bjussar på sin troligen virusbaserade sjukdom. känns skönt. daniella fyller år imorg. så jag ska försöka göra ett grattiskort till henne idag. ska även försöka baka cookies tills imorg. det är beställt. har lovat d försöka hjälpa henne med sitt löshår. lovade det för 2 veckor sen men lunginflammationen kom ivägen.


lillan hostar, pusslar och kollar på bompa. jag kollar in 112 på tv4 play. alltid skoj när det kommer från sala, min hemort. eller skoj? tragiskt, men vanligt.






Av Chillidill - 10 april 2011 10:17

vaknar vid 6. ligger kvar till 9. och är hyfsat pigg, har ett igenmurat öga. bättre än 2. har dock blivit förkyld. toppar lunginflammtionen med det. men mår faktiskt bättre ändå antibiotikakuren är uppäten. min röst är på´g tillbaka, och orken likaså. ( sen att jag hostade upp lungorna igår, glömmer vi ett tag. kunde bara ligga och småandas, annars så höll jag på att hosta skiten ur mig, bokstavligen)


var ute igår och skrotade ute på gården. ritade en hage till n. orkade inte hoppa, men ändå. tror hon tyckte det var roligt att jag var ute och iaf försökte hänga lite.


ska kränga på mig lite kläder igen, och försöka stöka mig ut. känns jädrigt meckigt att orka sig ut.  men allvarligt, underbart väder.

Av Chillidill - 8 april 2011 21:35

1. jag namnger alla mina katter efter länder. (china, kosovo, nippon, eesti)


2. hatar vanilj.


3. min pappa köpte en saxofon när jag gick i mellanstadiet, och han spelade så satans illa att min mamma fick migrän. och han spelade alltid. och blev aldrig bättre. men 3 saxofoner han han köpa på sig innan han själv insåg att det lät förjädrigt.


4. min familj har ägt en skoterfirma.


5. har varit förlovad 2 gånger, och gift 2 med tre olika karlar.


6. älskar doftljus.


7. drömmer om att skriva ner min memoarer. vill bli författare när jag blir stor.


8. tycker om att brodera, helt korsstygn är galet avkopplande, om det inte blir fel såklart.


9. drar loss hårstrån från kroppen, typ överallt. hatar hår på fel ställen.


10. har opererat naveln för navelbråck.


11. har bott på 9 olika ställen ( ej inneboende, utan ställen jag betalt hyra för) sedan jag flyttade hemifrån.


12. tycker om att shoppa online, kasta i massor i varukorgen, för att sen när jag kommer till kassan, avbryta köpet. gör så minst 2 ggr i veckan.


13. aldrig varit så här sjuk som jag är nu så länge, satans lunginflammation


14. fortfarande har julgardinerna uppsatta i köket ( 8 april, kan vara ett rekord)


15. byter handdukar på toaletten varannan dag.


16. älskar desperate housewives.


17. är så galet ostrukturerad att jag blir rädd för mig själv. kan fixa tvärkaos i en välstädad garderob på en vecka.


18. är väldigt snäll. men kan bli så förbannat elak när jag upplever mig sårad.


19. gråter till känslomässigt skit ( extreme home makeover )på TV när jag är  på väg att bli sjuk ( slår aldrig fel, blir sjuk inom en två dagars period)


20. är manisk när det gäller rengöringsmedel. har blivit mkt bättre nu. men brukade ha minst 2 olika rengöringsmedel för olika saker. blev fan nästintill euforisk när jag fick se ett nytt rengöringsmedel på reklam ( två ugnsrengöringar, två badrumsrengöringar etc).


Av Chillidill - 6 april 2011 13:51

har lyckats masa in min trött rumpa i duschen, borstar tänderna och upptäcker att japp, mina tänder har en gul nyans som inte tidigare har funnits. bortsett från framtänderna som halvvägs är smutsbruna. det ser ut som jag ätit kladdkaka och sen har färgen blivit kvar. kanon. kollar in fass, och ja visst man ska vara försiktig att ordinera mitt läkemedel till barn under 8 eftersom det kan ge emaljskador. inte bara har jag maximal otur jag är dessutom under 8 bast. tack för det. men vem vill ha smutsgula tänder, med bruna missfärgningar. va fan? kom igen. så unbelievable orättvist.ser fan ut som en a.lagare i käften.  men jag orkar vara ytlig iaf. måste betyda att jag är lite på bättringsvägen.





Av Chillidill - 2 april 2011 10:33

städa, tvätta, borsta tänderna, gå på bibblan, leka med min unge, laga mat.


KOMMER ATT GÖRA:

borsta tänderna, ställa undan frukosttallriken, plocka upp den bifogade instruktionspappret till den nya medicinen som ngn har knögglat ihop och kastat på golvet som en boll, kanske orka kasta in en tvätt.


mår faktiskt lite bättre idag. har mindre än 38 graders feber. lyxigt, men ingen ork till ngt. har en krypande VILLkänsla i hela kroppen, men mår så jävla pissigt att det fan är hel otroligt.min älskade unge frågade mig igår, om jag trodde att jag skulle orka leka snart, fan dör inombords. har inte orkat läst saga, leka, lägga henne, inget. fy satan vad pissigt. längtar efter att kunna gå ut och få mysa i värmen.  men snart så. annars blir jag galen.


ja, jag vet, jag har ju "bara" en lunginflammation, det finns såna som aldrig kan leka eller gosa med sina barn. men för mig, min lilla egovärld är detta skitjäklapissjobbigt att se hennes bedjande blick, " kan vi inte göra ngt? när ska du bli frisk?"


snart ska lillan och pappan åka iväg på lite skoj. och jag vill med. men nej, inte då jag måste stanna hemma och sova. fy fanken. det är faktiskt synd om mig. så då var det sagt. lite självömkan i dess renaste form.


Av Chillidill - 1 april 2011 19:09

har varit bra tyst här på bloggen. blir ju lätt så man man har lunginflammation.  harru inte haft det, testa inte.blev helt däckad förra lör, masade mig till läkare som konstaterade trolig lunginflammation. jag hade en sänka på runt 100 ( vid över 10 så räknas det som att man har en infektion). fortsatte vara superdålig, och fick tid idag igen. hade idag en sänka på 140, så värre infektion i kroppen alltså.

snälla styvdottern fick rart styra bilen mot uppis och efter en härlig sväng på infektionskliniken i fem timmar konstaterades att "troligen" en ovanlig bacill som krypit ner i lungorna och orsakat en ovanlig lunginflammation. great. ny pencillin och sjukskriven i två veckor till ( men den kan kortas ner som jag orkar lite tidigare, men det ska skyndas långsamt här. det har tom jag fattat nu) har faktiskt varit riktigt risig nu, länge. så det är bara att erkänna, jag är superhjälte, ganska  dödlig faktiskt. men seriöst förr dog folk av sånt här. och jag lovar, jag hajjar det. bläää.


men nu så med nu RÄTT medicin kommer jag bli frisk som en nötkärna in no time, eller nja in time kanske stämmer bättre. men känns som att jag iaf ser banan, även om jag inte är på den än.

Ovido - Quiz & Flashcards