Alla inlägg under januari 2011

Av Chillidill - 23 januari 2011 20:14

  


man, barn och underbart vacker utsikt. kan det bli bättre?

ANNONS
Av Chillidill - 22 januari 2011 21:47

 • en tekakeaktig macka med två skivor kokt skinka och en kopp te.
 • en halv mango
 • en tredjedels tonfiskpizza, rester sen igår. och lite pizzasallad
 • en kanelbulle och lättdryck
 • en sallad med pasta, isbergssallad, räkor, gurka, majs, ärtor, morot, granatäpple och mango.
 • lite quinoa och lax ( lillan ville visst ha mat hos ewa. men ångrade sig. så slasktratten mamma fick äta upp det. gott iofs. men totalt onödigt matintag.
 • kardemummakaffe, en vit pepparkaka och en biscotti
 • te och poppe

varför skriver jag vad jag ätit, helt ointressant. ( skriver för att motivera mig själv att inte hugga in på chipsen. är galet sugen. men jobbar emot suget.


gjort idag?


tränat, ensam. gick helt ok. körde kondition. hoppas att jag ngn gång ska se resultat på min degformade lekamen.

 badat, som jag skrivit om tidigare.sjukt mkt folk  där.

snackat en hel del med tea i telefon. alltid lika trevligt. två gånger. avhandlat livet och jobbet från bådas håll.

åkt och handlat gjort en sallad och myst tillsammans med lillan.

 varit och träffat thelwin med föräldrar, emma och ewa. trevligt häng, när lillan inte kastade skor omkring sig, eller skrek.

 fixat och donat lite hemma.

bra tjejdag. trots lite skokastning så har vi haft en urmysig dag. hon har varit glad, och underbar. lyllos mig. älskar ungen så det värker. galet.

 lillan är nu däckad i soffan. funderar på att hoppa upp i sängen, och bara sjunka ner. känns som en riktigt bra idé faktiskt. gört.ANNONS
Av Chillidill - 22 januari 2011 16:54

"endast syntetkläder tillåtna", " inga underkläder under badkläder". såna skyltar har jag sett på badhus. men det känns som om det behövs fler för folk är faktiskt jädrigt motbjudande ibland. de har liksom inget hum på vad man kan göra hemma och vad man kan göra in public. om du själv inte riktigt vibbar läget så kolla igenom min lista för etikettsregler i badhus.  måste tillägga att jag har sett folk bryta mot samtilga som jag listar.


 • om du inte bär blöja så är det jävligt ocleant att kissa i duschen. att folk gör det hemma har jag hört, men i allmänna duschutrymmen. nej.
 • raka inte ben,armhålor eller könshår i duschen. återigen, snubbigt.
 • försök att undvika att fisa i bastun.
 • kläm inte finnar på ngns rygg/ansikte och skölj sedan fingrarna i bassängen. ( Såg det idag)
 • byt inte mensskydd i omklädningsrummet. ja vet vi är alla kvinnor, men det betyder inte att jag vill se ngn annans begagnade mensskydd, tack.

det är ngra ground rules som jag tycker man BÖR följa. men det finns säkert fler som jag inte kommer på nu.

Av Chillidill - 19 januari 2011 21:49

gillar


 • min profilbild på msn som bara var så jag in my twenties. i like.
 • ljudet från min knorrande katt nippon
 • mitt humör, som faktiskt varit så bra att det förvånar mig.
 • att jag faktiskt har tagit mig i kragen och tränar. äntligen. tycker jag är duktig.
 • kaffe
 • att det finns trappor på mitt nya jobb.
 • marcus, erik, och per på sveriges mästerkock. gillart.
 • tre. en ungdomsboksserie. slukarn.
 • min pappa. som är på bättringsvägen

ogillar

 • min sjukt otränade kropp som bara värker.
 • att det susar i öronen lite för ofta. tinnitus i sin linda?
 • att det är så sjukt trögt att komma upp på morgonen.
 • att helgerna är så korta.
 • byråkrati som ibland är så sjukt ineffektivt ibland.
 • min pappas jädra envishet som har gått i arv dessutom.

Av Chillidill - 18 januari 2011 22:11

min mamma ringde nyss. hon hade fått skjutsa pappa till akuten. han kunde inte riktigt andas. igen. gissa hur det känns?

Av Chillidill - 18 januari 2011 20:23

var iväg och tränade igår. var egentligen alldeles för trött och omotiverad. men vad fanken. fick  med mig tea och daniella. det var aningens för mkt folk på gymmet tyvärr. men det gick. trögt för mig. segt satan. ( kan knappt gå idag)


när vi så paxade jag duschen ( vuxenpoäng på den? tveksamt.) så jag tänkte skynda mig så att daniella skulle få duscha. precis när jag ska hoppa in i duschen knackas det på dörren. accompanierat av barngråt. utanför står lillan och gråter och säger: " pappa slår mig". jag säger att det gör han inte. " jo, pappa slår mig". gråt gråt gråt. hon säger ngra flera gånger att pappa sagt. det. och sen avslutar hon med att säga att pappa sagt att hon ska säga att han slår henne. går upp, och kollar med mannen som låtsatssover i barnets säng. och det visar sig att pappan sagt till gullet att de skulle busa med mamma ( mig) och säga att Pappa SOVER.


tänk så knasigt det kan bli ibland med små öron och felsägning.

Av Chillidill - 16 januari 2011 17:24

efter en intensiv vecka så åt vi thai hemma hos linda och arvid och sen så chillade vi resten av fredagen. gott. cheez balls och så ett glas rött. mums.


lördagmorgen tillbringades på gymmet med linnea. var seg satan. men lyckade iallafall prestera litegrann. tra bailade. men hon behövert ju inte direkt som en annan soffpotatis. för att kompensera hurtigheten så drog jag och livets mening igång ett bullbak. roligt och mysigt och baka ( bortsett från ngra smärre utbrott som man får, när hon ska bestämma själv hur vi ska göra). gjorde även en surdeg, men inte som vanligt så få se om det funkar. resten av dagen så bara hängde vi. har ingen ork att göra ngt direkt. cheez balls och ett glas vin.


söndagen så packade jag och lillan in oss i bilen och drog till valbo. det var första gången som vi åkte ensamma för att handla. hon skulle ha byxor och tröja. och sen skulle hon ju få sin önskade docka. det gick hyfsat. till en början så var hon jätteentusiastisk och kollade på kläder. men sen sårang hon iväg, och jag jagade efter, hon vägrade svara när jag ropade. panikkänsla. och sen hittade jag henne. och hon bara garvade och lyssnade. hon var gyrmt nöjd äver att ha så stort spring utrymme. höll till slut fast ungen för att hon överhuvudtaget skulle se mig: och då skrek hon: MAMMA SLÅ MIG INTE!!!!!!! vilket ledde till många onda blickar. ( HAR ALDRIG SLAGIT MIN UNGE NGNSIN OCH HAR INGEN AVSIKT ATT GÖRA DET HELLER.) kände att jag svettades som en gris. unge!!!! men sen gav det sig och vi hade mysigt igen. kollade på kläder, handlade borste, testade skor på skoj. vid matdags så åt jag sushi och hon pommes. helt plötsligt sprang hon från sin stol och klev ett räcke för hon skulle " bara titta på dammen". mkt sånt. men ändå mysigt för hon fick känna sig lite stor. " vi tjejer mamma!. och jag fick också lite grejer inhandlat till mig själv.  så nöjd. men var helt sjuk sugen på kaffe på slutet.


väl hemma, har vi fått dockan att funka. men hon är egentligen för liten för den. och när hon inte får den att funka blir hon "skiitarg" den lilla skiitarga åt en halv korv, och drog med sin far på en kaffe tillställning. jag har lagat en köttgryta till morgondagen.

ska dra en kopp te och förbereda mig inför morgondagen.


så mkt som snurrar i min skalle efter denna jobbvecka. så himla mkt nytt. kollegor, rutiner. har en 75 minuters lektion i engelska som kickar igång morgonens lektioner. hmmmm. de ska göra prov. det kan bli tungrott.

Av Chillidill - 13 januari 2011 20:16

slutkörd i muskler och i skallen. tränat med tea, linnea och daniella. roligt att stortjejen ville följa med.  så himla trött. galet. men bra. det gör fanken ont överallt. planerar att köpa pad tai imorg. det känns gott.  tillsammans med linda och arvid. inte så jävla fel.

kort dag imorg. tur det. träning på lör. nu lång dusch. sen te. härligt och en macka.


dagens hiss: att jag faktiskt har tagit mig i kragen och försöker komma igång att träna. är stolt över det oavsett hur det går. vet att jag mkt möjligt kan skita i allt nästa vecka. men då är det så. då får jag va stolt över mig själv ändå.


dagens diss: avsaknaden av parkeringsplatser på jobbet. hade faktiskt en motorvärmarplats på förra jobbet. betalade så klart, men så skönt att få kliva in i en varm bil. men så är det inte nu. nu får man irrar runt och leta platser i hela jädra kvarteret och försöka hitta ngn. galet dåligt. sen så dåligt plogat att man får halka in eller forcera över en snövall för att komma in.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se