Alla inlägg under november 2010

Av Chillidill - 12 november 2010 20:13

vilken dag, den gick i ett. att jag dessutom fick världens illamåendeattack på em gjorde inte saken bättre. ställde in mig mentalt på att kräkas. ingen biggie, egentligen gör det ju alldeles för ofta ( men mkt bättre sen senaste medicinen). jag började visualisera hur spyan skulle se ut. typ, vad har jag ätit idag, ingen frulle, kaffe, kaffe, kaffe ( hatar att spy kaffe), broccoli och kassler, o´boy och kanske för mkt frukt och mandelmarabou. sen inträffade illamående. började känna efter hur det skulle se ut i reverse. uscha! säkert supernice för mina stackars elever som hade en grönskiftade lärare som knappt vågade andas pga rädsla för att kräkas.  men det gick faktiskt över.


kom hem och möttes av en liberoblöja på trappen, och hajjade att albin och arvid var på besök. trevligt. optimistiskt nog så struntade jag i min magkatarr och drog i mig en kebabsallad. gott satan. sen fick ungen ngt tokspel för att det bara fanns en klubba hemma på godisdagen. gapskrik och slag, från hennes sida. blev fan orolig. ska hon bli en sån där unge som var med på Ung och bortskämd? not! och mitt i allt skrik dök Linnea och lilla Meja in. tillslut varvade lillan ner och lekte med meja som en galning. tror de hade riktigt skoj. jag också, alltid trevligt att hänga med linnea. och pappan åkte och handlade godis, som kidsen och jag vräkte i oss. bra för magen. sen kroknade ungen. nu är hon lagd och jag längtar till min underbara säng. och jag vill bara sova sova sova.



Av Chillidill - 11 november 2010 21:27

  


världens bästa spindelman. hon sover i ett helt hav med gosedjur ibland. och hon bäddar om dom så att de har ett litet täcken. hon sover alltid med sina älskade plastsälar. sälar som egentligen ska vara i badkaret, men som hon envisas med att ha i sängen. och nappis. aldrig utan nappis. älsk!!!



  


katten nippon. min ständige vapendragare. skaffade honom när jag bodde i lgh i sala. då apporterade han bollar, och gick hämtade sitt koppel själv när han ville ut. nu när han är utekatt så påminner han mer om en vanlig katt. men han öppnar fortfarande dörrar genom att hoppa på handtag (ytterdörren är totalförstörd av hans klor när han hasar ner för dörren) och han bara måste sova i vår säng.




    


änglar. samlar på dom. men inte vanlig fiiiiina änglar utan mulliga fula söta och knasig änglar. gärna från sia. och sen ljus. gärna doftvariant, dyra. gillart. men även ljuslyktor och själva ljuset är så mysigt. bästa med hösten och vinter är att man får tända ljus och bara tokmysa. har skrämmande många ljuslyktor ute på altanen. mys. så vill du göra mig glad, ge mig en ful ängel eller ljus. OBS!!! dock inte vaniljlukt. hatar vanilj.



   böcker



  


älskar mina böcker. har massor men vill ha många fler. har tre fullstora bokhyllor och fler små. men behöver fler böcker ligger huller och buller lite överallt i hyllorna. och jag har tyvärr inte läst alla. ibland köper man böcker som man absolut vill ha men som man inte hinner med. läser allt. har en enorm spännvidd i vad jag läser. hittade psykologiska kursböcker,Carl Bildts Uppdrag Fred, chick lit i form av Marian Keyes, Marilyn Mansons biografi ( som kan vara det vidrigaste som jag ngnsin läst), Stefan Einhorns Konsten att vara snäll, Carl Johan Wallgrens Den vidunderliga kärlekens historia (UNDERBAR), och min favvoförfattarina Joyce Carol Oates. ja, gissa älskar böcker helt enkelt.


observera att jag har en sminkpåse från makeupstore, ytterligare en älskgrej. kan lätt köpa smink för en förmögenhet ( ja det syns inte säger nog ngn nu. då skulle du veta hur illa det ser ut utan ;). men nej, sminkar mig inte så mkt, men gillart. och hårprodukter. mkt.


....ja och så maken så klart. men han är iväg och trummar ( och återigen, han har ju inte valt att ha en blogg så han slipper undan bild)

Av Chillidill - 11 november 2010 19:32

...måste bara säga att enligt mig själv är jag en ruskigt positiv människa. (ja jag vet att jag är grymt gnällig när jag är sjuk. men erkänn martin, jag har varit oförskämt frisk i år) superklantig, visst, men blir inte supersur när  jag blir stressad, utan mer happythinking. men vissa saker stör mig, och idag stör följande mig lite extra:


  • män.

dumma män med form av ngt mindervärdskomplex, kanske i kombination med liten pille, (vad vet jag) i trafiken. körde om en herre idag som tvärblängde in i bilen ( och gjorde inget fel vid omkörningen kan tilläggas). sen så körde han fort efter och körde om, och sen bromsade han in. och bromsade. och bromsade. försökte köra om, men då tryckte han på gasen alternativt gick ÖVER mittlinjen. what´s wrong? idiot!


  • folk som tycker de vet allt.

 de finns överallt, och det är inget åldersbetingat fenomen. dom som vet, och som inte har vett att hålla käften. de informerar om hur saker bör vara, och sätter sig till doms över andra. tips! gör en backgroundcheck innan du gör ngt. och ja, det som man skriver i en blogg KAN läsas av andra som det berör. och ja, folk kan ta illa upp. face facts.


  • min klantighet.

råkade igår få ner locket till en telefonbänk på näsa. gjorde så ont att det svindlade. men det gick över, trodde jag. idag har det dunkat i hela snoken så fort jag böjt mig framåt. herregud! på näsan syns endast en liten liten upphöjning och en liten röd prick. men satan vad ont det gör.


  • tvätt

fan det tar aldrig slut. berg berg berg


...upptäckte under mitt skrivande att det finns så sjukt mkt som jag stör mig på. kanske inte är så jädra happy som jag tror. damn.


måste tänka på ngt som jag jag tokgillar. eeeh. fan skiter it och tömmer tvättmaskinen istället. (återkommer om jag kommer på ngt som jag verkligen gillar)




Av Chillidill - 10 november 2010 21:48

fan ingen idé att gå att lägga sig ens. och dumma tv3 play funkar inte fick inte se schenkenberg. snacka om 90 -tal. ha va da shit back then. kommer till och med ihåg att jag hade en härligt objektifierande kalender som jag tror att min mamma köpte. (är det ok? eh, men) sen var han med på fångarna på fortet med sina platsmuskler och vi tjejer satt som klistrade i sveriges alla vardagsrum, och han skulle dra upp ngt svärd ur en sten. och han total failade, och blev inlåst i första cellen (om jag inte minns fel). totalnederlag. och nu har han klämt pamela på tuttisarna och sagt att han var ihopmed henne för boobsen. kommer aldrig ha en chans där alltså ( men känns som jag vuxit ifrån det, han, det idealet. plasten). nu är bland det manligaste jag vet en man som kan hantera en snöslunga. hahahaha


och pernilla. som var helt magisk för mig på 80 -talet. hade en vän på gatan vars bror hade intervjuat henne för lokalpressen, så  emma hade pernillas autograf. jag var så avis. och bröderna ingrosso var ju så läckra med sina håriga bringor. (urk!) att emilio visade sig spöa skiten ur pernilla lite då och då känns ju halvok nu.


men de två, ikoner från olika årtionden. i ett hus. i 24 timmar. genialt. tänker inte kolla in jobbiga needy anna book. har hon ont i magen blir det en rubrik. att folk orkar med den där lilla runda människan. inte jag iallafall...


                    


Av Chillidill - 10 november 2010 19:34


hade tänkt blogga lite om snö. men alltså snö, great på så himla många sätt. och inte. ungen var överlycklig över faktum att det fortfarande fanns snö sen igår. hon sprang glad ut och lekte i snön undertiden jag fick jag henne i den alldeles för djupa snön på tomten. maken skottade snällt en passage ut från gården. tackar ( inte för att han ever skulle läsa detta men ändå).  sen snö på jobbet. mkt snö. överallt. enough said. pulkan har kommit fram så nu ska det åkas pulka till och från dagis. men det är ngt med barns och även vuxnas ögon när man ser den första underbara snön. man blir liksom mer barnlig. så är det. laddar för snöänglar och snölykta imorg.  i övrigt har dagen varit bra, gått i ett. och en elev sa en helt otvungen komplimang som jag naturligtvis på ett svenskt vis viftade bort. men faktiskt, saker som bara sägs i förbigående kan var väldigt trevliga.


har redan krupit upp i sängen. maken på möte, lillan sover och daniella har ngn form av harry potter maraton på sitt rum. och jag tänkte ta och kolla lite på veckans snackis på svtplay. de supercurlade ungarna. skrämmande. men lika bra att kolla själv för att få en uppfattning. och sen lite skanks på hollywoodfruar. underbart.


har förövrigt en jädra gamla boybanddänga i skallen som sitter som klister.


But if I let you go
I will never know
What my life would be
Holding you close to me
Will I ever see
You smiling back at me
How will I know?
If I let you go ...

 

så underbart klichéigt så jag bara dör en smula. och videon, hästar som springer i  vattnet. och barfota pojkar med linnen, genomskinliga tröjor och linnebyxor. dör.

 


boyband is da shit. lika bra att lyssna på smöret.

 

Av Chillidill - 9 november 2010 20:31

fakta: det snöar. skitmkt. och blåser. skitmkt. shit..tog en evighet att komma hem. men jag kom hem. tack alla jävla lastbilar som kör i mitten av vägen och prejade ut mig. hoppas ni gick igång på det.


kom hem sent satan. fick daniella att klippa mig. skönt. mindre skönt att jag nu måste dammsuga upp håret. känner mig dessutom härligt snorsnurrig i skallen. kanon.


att göra: duscha supervarmt, tömma tvättmaskinen, dammsuga golvet, sen desperate. yeah!


puss!


king


Av Chillidill - 8 november 2010 19:14

ungen är lagd för längesen ( trött efter första dagen på dagis efter en hel veckas lov), tvätten är hängd, ny smutstvätt instoppat. det värsta är undanröjt. kläderna för imorgon ligger kastade i en hög på golvet. det enda jag inte har gjort ordentligt är att dammsuga. behovet är stort på övervåningen men hoppar det idag. imorg. kanske. daniella har legat på sitt rum och kollat enligt egen utsago på "hästfilm", men ska nu dra till en kompis. maken är på möte och jag har ätit knäckemackor i sängen och dricker te. himla otrevligt inatt, med alla hemska smulor, men kändes som en bra idé just nu. har svindyra doftljus, som luktar underbar, och katten ligger i fotänden och snarkar. inte illa. softish med andra ord. lite schysst musik på det här så är myset totalt.


började jobba idag efter ledigheten, var inte så segt alls. kul att träffa alla, stora som små. inser att det snart är lov igen. inte lika välkommet. men skiter it och njuter istället.




Av Chillidill - 7 november 2010 22:15

....kollade in så mycket bättre. tycker att det är ett helt genialt program ( kända artister tolkar varandra). kollade på gårdagens program och då var det petters låtar som skulle tolkas. och vilka tolkningar sen. grymma. fick lite feeling, så bjuder på lite stämning. kommer nog dröja ett tag innan jag får festa loss rejält, synd.


kolla in videon. mäktig.




ooooooohoooooooo.




en av de bästa boybandlåten ever.(kan ha postat den förrut, men den är värd en till kik i såfall. ) kommer ihåg att jag stod och skrålade denna iförd en cowboyhatt tillsammans med sussie hemma hos hellstrands. those were the days. =)



Ovido - Quiz & Flashcards