Alla inlägg under september 2010

Av Chillidill - 13 september 2010 21:05


  



och det här:



  


Vi fick kanonfikafrämmande av grannen ellinor vars äldsta dotter fick en klippning av daniella. så då passade jag på att bjussa mamma ellinor på lite fika. gullungen var i extas. hon älskar lillbruttan. och hon är ju helt bedårande gullig. och gullungen har inga problem med att torka lite spyor, och byta blöja. imponerande faktiskt.


så nu måste jag jobba lite. blääää.... och tvätten ligger fint i tvättkorgen tills imorgon. ibland måste man prioritera mys. eller hur?

Av Chillidill - 13 september 2010 18:09

vaknade med huvudvärk. inse det är mån. riktigt tung tryckande huvudvärk. en kombo av vädret och förkylning. vanligt. tack för det. fastnade inte så länge vid vägarbetet. dagen trallade på med vardagsgrejs. åt köttfärssås och pasta i lunchlådan. jädra svenssons lir. vanligt. hade lite för långa tånaglar så de syndes på ovansidan av skon. störde mig på det hela dagen. försökte klippa av tånageln. gick inte. (spännade info. i know) ändock inte världens kaosdag. vanligt. åt blodpudding. inte så vanligt i vårt hus. maken glad. jag åt. funkar med bacon och lingonslyt, hade slut på hemkokt så det fick bli köpes. inte lika gott.


daniella kom hem. gullisen blev glad. vanligt. nu sitter de och kollar på dumbo ihop och myser i soffan. så himla bäst är dom. avis. jag ska vika tvätt och rätta uppsatser. oskoj. japp.


har en polare anders som gör sin andra sväng i affe nu. var faktiskt lite orolig denna gång. brukar inte vara den som hönar till mig, men blev lite krampig i hjärtat. kändes mer spänt läge denna gång. och sen blir man ju sentimental och jävlig med åldern, tydligen. men snart kommer han hem. skönt. mest för hans fru. hon är grym. träffas inte lika mkt nu när vi har lillan, blir lite meckigt. träffar inte alls folk så ofta som jag vill. trots att de bor i samma stad som jag jobbar. ångest på den. vill, men när man jobbat klart vill man liksom bara hem.


men en sång för anders då då:




Av Chillidill - 12 september 2010 20:25

när vi åkte hem från mormor och morfar på lördagen så frågade gullisen mig:

-Kommer gammelmorfar alltid att vara död?

-Ja, sa jag.

-Va synd, sa gullisen.


När jag kom hem idag var gullisen och hennes far inte hemma. och det första hon sa när hon kom innanför dörren var: var är mina nya kläder. (tänkte inte köpa ngt till henne eftersom hon har så himla massa grejer). När jag sa att hon inte hade fått ngra nya kläder började hon gråta. fick ont i hjärtat och kände mig som en tokegoistisk idiot. (sen att jag alltid handlar till henne när jag ska handla till mig själv, spelar liksom ingen roll då). trollade fram en pyjamas som hon inte hade sett förrut, och sa att jag hade köpt den. ljuger, javisst. men fick lite dåligt samvete för luret.


idag hade hon faktiskt riktigt gulliga kläder, rosa prickiga tight och en långärmad top i rosa och lite volanger. vanligtvis vill hon mest ha spindelmannen och mjukbrallor. hon är en liten pojkflicka och har en egen stil helt klart. men hon var så flickig och söt idag. raring. sen när hon satt och åt en mumsmums så tappade hon den i knät och blev helt bedrövad över att byxorna blev smutsiga. älsklingen.


så nu är jag färdigbloggad för idag.

Av Chillidill - 12 september 2010 19:31

helgen bara springer ifrån en, förstår inte riktigt hur det går till. känns som att man har fredag och sen plötsligt bara så är helgen slut. varför? troligen för att det är så skönt att vara ledig. denna helg har jag faktiskt njutit lite extra. lördagen var nice. fick besök av thelwin (gullisens kusins barn) och vi bakade bullar. sen jag och gullisen till mor  och far och umgicks, gullungen fick en klippning. aningens för kort lugg blev det, men hon är inte så lättklippt eftersom lajjar med vattenflarran mest hela tiden. när vi kom hem bakade vi två limpor och en kaffe och banankaka. sen en lugn hemmakväll.


söndagen så tog vi lite sovmorgon och sen drog jag iväg med linda och shoppade i valbo. vi ville ha mkt men kom inte hem med så mkt. jag shoppade lite läppglans, inte så ovanligt. älsk på det. och sen fikade vi på wayne´s. men det var så himla majjigt att få dra iväg själva och kolla på grejs. inte känna ngn direkt tidspress och faktiskt få bullshita loss lite. kvalitetstid. sen att man fick med mig lite kläder, ett par cheapstövlar och lite smink, är beroende. kanske ter sig konstigt med tanke på att jag inte är så snygg, eller direkt överspacklad, men så är fallet. skulle aldrig gå till jobbet osminkad. finns inte på kartan. behöver inte mkt smink, men måste ha. så är det bara.


dock måste det absolut inte var dyrmärken, kan lätt vara isodora, maxfactor eller liknande. tycker faktiskt att det inte är så stor skillnad i kvalitet mellan billiga märken och dyrmärken. blev en foundation, ett läppglans (min stora addiction. har full förståelse för montazami som känner sig nacked and exposed) och en favvoögonskugga i mellanprisklass. great. saknar dock en riktigt bra concealer, och ett till rouge i softare rosa. måste till makeupstore.


nu är gullet nattat. maken dricker öl och bastar på bortaplan och jag ska faktiskt brodera lite tror jag. brukar få ngt ryck då och då att tanta till det lite. är sjukt meditativt att sitta och räkna rutor.


  




 





  


        

Vi fotar oss, med halvbra resultat.

Av Chillidill - 10 september 2010 18:00

sitter ju och åker en himla massa bil. fram och tillbaka. det är ju inte som om att man har lust att åka runt till massa olika ställen på lör tyvärr. fast man egentligen vill träffa massa folk och göra massa saker men man blir liksom hemmavid ändå. det ärs könt önskar att alla folk kom hem till mig istället. nåväl. vad jag ville komma till är det här med musik i bilen. oftast sitter jag och lyssnar på rixfm, ok morgonprat men hatar musiken. samma skit om och om igen. låter från 2009år melodifestival är inte *den bästa musiken just nu*. så är det bara. och denna f'''''' reklam så jädra vidrigt. hela tiden om och om igen. därför försöker man göra lite försök då och då att göra det perfekta blandbandet. eller nu blir det ju cdskivan.


kommer ihåg när man var liten och spelade av varandras band och gjorde blandband. vilket satans spolande fram och tillbaka. för man ville ha så kort mellanrum mellan låtarna som möjligt. och sen satt man bara och hoppades att hela låten skulle komma med på slutet. och man lyssnade om och om på vissa band. och gråt av förtvivlan när bandhelvetet gick av. men det gick att laga med lite nagellack. pust.


 och det är nästintill omöjligt. det är alltid minst en låt som man vid första lyssningen hoppar över. oavsett hur man försöker. om man dessutom som jag älskar musik från helen sjöholms hållet till system of a down så blir det jädrigt svårt att mixa ihop det bra. ska göra ett nytt försök snart men det kommer aldrig att funka. ska fundera ut ett excellent blandband. svårt svårt. ..


kollade in kungarna på/i/runt/i närheten av Tylösand. vilket kvalificcerat skit. och varöfr jag kollade? man kan inte säg att ngtr är skit om man inte sett det. men seriöst att se ngn spy ner sin eller pissa i poolen. nja hoppar fan det. sen ngra sorgliga människor som faktiskt tror att de är snygga/coola. en brutta som kom i trosor typ och tyckte (enligt egen utsago) att hennes häck var grym. jag såg ett fläbbigt aschle med celluliter. och nej, jag är inte avis. tycker bara synd synd om dessa msk som tror att de är ngt. enough said. om ngn gjorde en dockis om kungen dock, med samma tema som sprit, festa och brudar då är jag på.


bra dag på jobbet by the way. slutade dessutom lite tidigare idag. handlade sushi och hann sen kasta in en maskin innan jag gick till dagis för att hämta livets mening. stannade till hos arvid och linda. gullungen och albin lekte lite. riktigt mysigt att se när de leker ihop (och inte slåss om samma sak, vilket oftast is the case).sen kom det lite fler grannkids och sen var det cykelriot på gatan. gick hem och åt sen däckade lillan i soffan. väckte henne, har målat med 'kladdigfärg'. allt för att aktivera så hon inte somnar för tidigt, vill iallafall få sova till 6.30 imorg. aningen drar vi till mamma och pappa imorg. eller annars kollar vi på fotboll. valet och kvalet.


nu bada livets meningen. och sen lite kvalitetstid med mig själv och ett glas vin.



hittade till stor glädje en av mina favvogrupper som jag hade på ett väldigt nött band.




Av Chillidill - 8 september 2010 19:00

som rachel och monica säger när de ska flytta ifrån varandra i friends. så kan det kännas ibland. men jag har varit så soaking hurtfully bleeding här så jag vill inte gå in på det igen. och sista kortet är inte lagt. i´m fine however. det kommer fixa sig tillslut. alltid. (nej håller int epå att spearera, bara lite att finula på bara.


tog inte med ngt jobb alls idag. känns konstigt. men inte som om att man släpper jobbet bara för att man är hemma. no no. ska gå och lägga gullisen snart hon är dyngtrött. maken är på styrelsemöte. borde städa gullisens garderob som är lika kaosartad som min. men funderar faktiskt på att ta en kväll där jag inte roddar ihjäl mig. funkar det?


piggar upp mig med lite musik.





Av Chillidill - 7 september 2010 20:43

var det. sjukt oskönt. gjorde ont. var förnedrande och bara jobbigt. dessutom hittade vi inte ngn parkeringsplats på 40 min. daniella kom sen på att vi kunde åka till barnavdelningen så vi körde urnt hela akademiska och ställde oss till slut på andra sidan vägen. vi hann båda dit vi skulle.


men alltså det gjorde så ont, var så obehagligt att ligga där med kräksreflexer. och sen ber de en svälja slangskiten när man helst bara vill slita ut skiten. urk! men det gick. stolt över det. och nej jag hade inte cancer. talade om för läkaren innan undersökningen att jag trodde att det var det.


åkte och jobbade. sen dag. köpte två par skor åt gullisen.gullisen blev glad. daniella hade dammsugit hela huset när jag kom hem (mot betalning så klart. men så skönt att slippa det. värt varje krona).  åt lite korv stroganoff och ris. inget sugen just. färgade håret, borta är allt sommarblekt ris. köpte en foundation i pudermineral form som glittrar så jag ser ut som en blänkande galning. snordyr var den också. och sen köpte jag en alldeles för mörk rouge. jamensåatt.


sitter här i min favvomorgonrock och pyser. en vitochblåsmåsmalrandig herrmorgonrock i frotte i märket boomerang. klockren. älsk på den. ska försöka drick lite te, ta ett äpple och en macka. chill med andra ord. fira att jag överlevde. tvivlade faktiskt ett tag där.




Av Chillidill - 7 september 2010 08:06

...seriöst. gastroskopi. trycka ner grej i halsen. jag är så himla toknervös och det är tur att jag int ekommer ihåg läkarens namn. den onda som övertalade mig att jag skulle få en remiss. jomen visst det lät väl bra då när det var jävligt långt borta i teorin. men nu står vekrligheten bakom dörren och knackar och jag är skitskraj..... aprädd... och funderar om det int ekan vara värt straffavgiften 230 kr  plus administrativa konstnader (säker helt sjukt mkt) för att slippa. men jag vet att jag måste gå. urk! finns ju en anledning att jag ska kollas upp. och nej, det har varit lite väl mkt knas med magen. jag tror ju alltid att jag klarar allt. men sen nu på sista tiden har jag fått för mig att jag har cancer. kanske inte jättemkt. men varför ska inte jag fått det, det är så många som har haft det. skrämmande många. nej lyckliga tankar. en lite gnagande oro finns att det faktiskt är mkt som är fel som kanske inte bara kan fixas med ett piller.


och ja, anders jag vet att även detta är ett i-land problem. dels sjukvård för 230 pix i steril miljö. och min osunda livsstil med förkärlek till chips som huvudmål i 20års åldern kan ha satt sina spår. (men va fanken jag var ung och smal. inget bet på mig då. så varför inte äta det man gillar.)  men det känns läskigt iallafall. tänk på mig i kamelland när du ser stackars svältande människor överallt. tänk på att jag stackars lilla jag, har fått en kamera nerstucken i halsen och det slipper de svältande människorna. nej fy. du vet att jag raljerar. men jag känner lite extra för de svältande människorna överallt nu, eftersom jag inte har ätit eller druckit ngt på morgonen. stackars mig ;) allvarligt tror att jag skulle behöva ett studiebesök hos dig. jag kan nästa vecka, får jag åka herka till dig?


och iochmed att jag börjar noja finns detliksom inget stopp. jobbet, livet, allt. aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggggghhhhh
hhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!

fast egentligen är allt bra. en fast anställning vore ju kul, så man alltid slipper oroa sig vid terminsbrytningen. men det löser sig ju alltid. det gör det. och dumma anders får mig att inse att jag bara bitchgnäller om oväsentligheter.


bästa i - land problemet i min värld just nu: jag måste plocka bort blommorna själv ur fönstren innan försterpustningen kommer. den är bra som i - landsproblem. tydligen så är vi så feta att vi kan beställa tvättning av fönster (och inte är vi rika, men enligt maken så är det värt det. och ja han kanske har rätt. skönt att slippa iallafall). vardagslyx.


nä men en sång som piggar upp kanske. önskar mig själv lycka till nu.

Skapa flashcards