Alla inlägg under augusti 2010

Av Chillidill - 24 augusti 2010 21:27

...glömde säga att jag verkligen verkligen saknar den klass som jag blev av med. blir sentimental och gråtmild. fanken också. men märkväl, jag gråter icke.


annat jag blir sentimental och gråtmild av är:

  •  ngn form av positiv känsloyttring. jobbigt skit att få beröm, eller att ta emot stuff, komplimanger etc.
  • när barn har blivit illa behandlade, fysiskt eller psykiskt. brydde mig inte nämnvärt förrut om jag läste sånt i tidningen. nu undviker jag det eftersom det är så jobbigt.
  • om jag är på väg att bli sjuk kan jag känna mig rörd av skit som Biggest Loser eller ngt annat skitprogram. mkt skit
  • min underbara gullunge
  • män ( som de olika män fått mig att gråta, dock inte inför dom, så klart. utan i smyg). har dock aldrig blivit dumpad. det verkar jobbigt.
  • män som kan sjunga. och bra. och personligt. blir lycklig av sånt. lyckogråtig liksom. fick en nästintill erotiskt upplevelse av håkan hellström. oj oj. vilken musik, vilka texter. innan har winnerbäck charmat mig, dock inte lika euforiskt som hellström. oj oj. den seglarpojken. just nu är det oskar linnros jag svärmar för. tycker nog han är lite snygg också. även om jag erkänner att det statementet får mig att känna mig som en cradlerobbing perv.

åh.


ANNONS
Av Chillidill - 24 augusti 2010 21:02

bra dag på jobbet. gillar de nya klasserna mer och mer. verkar lovande. har dock 'bara' engelska med klasserna. gilalr att ha två ämnen så man verjkligen kan nöta på varandra. men men. min klass är som vanligt. bra alltså. ja alla. fanken älsk på jobbet. hoppas det märks. shit the same. massa svammel nu.


världens regnväder här. gullungens snälla faster hämtade henne idag på dagis. och de blev dyngsura när det gick hem. det öste ner. stackarna. efter jag hämtat livet mening så lekt hon lite ute och jag röjde runt inne. gjorde majsplättar tills imorg. och förberedde till och med morgondagens frulle. mannagrynsgröt. glömde den. " Älskling, vad är det som står här på spisen" typ  10 minuter för sent. bara lite bränt i botten. går nog att äta.


jag är ruskigt effektiv på morgonen. jag vaknar, rullar i kläderna som jag lagt fram kvällen innan. hamnade dock i ett tok klädkoma imorse. och ville inte ha de kläderna som jag valt. tog fanken 20 minuter och hitta en outfit tills idag. och då var jag liksom inte ute efter ngt speciellt. men inget var rätt. antingen för stort/litet/fult eller lite för urringat typ. (kan vara så att personen som skulle ha kläderna svällt en aning och därför inte gillade ngt imorse )sätter i linser drar i min frulle fil och müsli, max 10, 8hatar att äta frukost, men måste väl erkänna nu när jag är över 30 att ja, det verkar kanske vara bra. typ. man orkar lite mer. bara en java på jobbet kanske inte gör mig mest effektiv. kanske om man kombinerar det med en cig. typ, nej. lukta illa. no no.) smink och hår max 10 ihop, borsta tänder och sen väcka unge. och försöka att inte vara sur och tvär och stressad. hennes kläder är också naturligtvis framlagda också. effektivitet is da shit.


nu ska jag stoppa in gröten i en burk så jag bara kan värma den i micron. sparar typ 2 minuter. oj oj. måste hitta jetkortet nu. måste tanka imorg. vågar inte fråga maken om jag gett honom det. han blir så upprörd och suckig när jag råkat slarva bort ngt igen. händer faktiskt inte så ofta som man kan tro.


ANNONS
Av Chillidill - 23 augusti 2010 19:08

i så fall ligger jag jävligt bra till. mina vänner är kanon. rakt av. annars skulle de ju naturligtvis inte vara mina vänner. så det så. har aldrig haft det nästintill obligatoriska tjejgänget, men lider väl inte direkt av det. är dålig på att skriva kramizzzz och puss. ja nu raljerar jag om tjejgäng, vet. men va fanken verkar vara en del intriger som försegicks i såna iallafall när man var yngre. inte nu. på lägoch mellanstadiet hade jag superpolaren matilda och sen lite andra gästinhopp men det var nog hon som var the shit för mig så. sen på högstadiet blev det camilla. och sen tillkom några polare runt henne. parallellt med det så fick jag mina homies på gymnasiet. dock mest killar. och vi hänger ju fortfarande i vått och torrt. typ. men när vi har skaffa kids blir det faktiskt mer meckigt att träffas. och i början bodde vi alla i uppsala och enköäingstrakten, nu har vi ju spritt ut oss mer. så är det bara. tyvärr. men vi försöker väl ses ngra gånger per år så många som det bara går. och det är nice.  bra skit.


har även lyckats fixa ngra sköna vänner här i tärnsjö. ngra av makens vänner har blivit mina vänner. och när jag fick barn så fick jag egna vänner. härligt. de andra här på orten var också bra så klart. men att få lite egna bekanta var kanon. och dom är väldigt bra. folk man faktiskt kan säga till att man mår kass. att man bråkat med maken och det känns skit. sånt är bra folk. konstigt nog är två nära vänner inom samma bransch. skolsyrra och förskolelärare. varför.


by the way. träffade mina nya elever idag. känner att denna termin kommer bli finfin. eller som min syo på gymnasiet sa: go for the best, die hard...

Av Chillidill - 19 augusti 2010 20:44


inser att mina glansdagar är över. jag är inte så himla top off the line längre - as i ever was. men mer än idag. men det är ok. vill inte vara milf känns helt ok att bara vara tråklärare. bra skit! bra dag på jobbet. nöjd med min dag. får bara panikont i skallen då och då. ska vara ute imorg. det blir nice. tidig dag. inte heller fel.


linda och lille prinsalbin kom över idag en stund. kom hem trött, senare än beräknat. smällde i min tre knäppkorvar på tvären. och fixade kaffe. och sen fick big poppers varm. gott med popcorn. gillar inte micropop, känns ofräscht. helt superstor och egentligen onödig pryl men när du har den kan man inte leva utan den. however undertiden kidsen bråkade om saker och spillde alternativt drällde popcorn överallt, hade vi lite myssnack. tyckte kidsen verkade nöjda också. raringarna. albin har blivit så stor. det måste ju betyda att gullungen också måsta ha växt. underbara skitunge.... älsk älsk älsk.


Och så en liten enkät som blivit skickad till mig. kör den. bara på skoj.


4 små rätter

fyra arbeten som jag haft i mitt liv: kontorsråtta (arkiverat, dokumenterat, registerat, whatever)


fyra filmer som jag kan se om och om igen: oldboy, plutonen, moulin rouge,


fyra ställen jag har bott på: sala, enköping och tärnsjö. har inte hunnit längre, men flyttat runt på många boenden på orterna.


fyra tvserier jag gärna ser: desperate housewives, friends, morden i midsommer (har dock inte sett ett enda avsnitt i år), ?


fyra ställen jag gärna vill åka till: kina, usa (pinsamt att jag inte kommit iväg dit), australien, italien. om man måste begränsa sig.


fyra personer jag vill träffa: mandela, george w bush ( han verkar härligt hjärndöd), boris becker (min stora idol) och sen någon annan viktig person som typ ändrat världen, men jag kommer inte på ngn nu och maken vill kolla på desperate så jag säger börje salming för 10 - 15 år sen. då var han het.


fyra webbsidor som jag besöker dagligen: fejjan (always in my mind), aftonbladet, jobbmail,  ngn matblogg, varierar vilken från dag till dag.


fyra ställen jag trivs på: i min mans famn, hemma, hos mamsen och papsen, och jag trivs där mina nära och kära är. så enkel är jag.


nu in i favvostället, liggläge på maken arm och lite desperate och en nötblandning om jag har tur.

 

 

 

 

 


Av Chillidill - 18 augusti 2010 20:23

var det idag. skönt. det var bara så roligt att träffa alla mina gamla elever. tänk i mån. trodde jag inte att jag skulle ha dom alls. och nu så har jag dom som mentorselever igen. det går fort i hockey. men det ska bli skoj att träffa eleverna i det andra arbetslaget också. skitaskoj. drog till en park och åt glass på em. fint det också. imorg. drar det igång lite mer. men känner verkligen att det ska bli en rolig termin. hann dock inte prata med några av mina gamla elever. ska försöka hinna träffa dom lite imorg och slänga käft.


snackade med linda om heltidsarbetandeföräldraångesten. urk! men hon fick mig lite lugnare. och så annika också som jag 'snackade' lite med. skönt att höra att andra inte tycker man är tokknäpp.


myggandealen är på sön. alltså öppet husdagen. det ska bli bra. så hela lör är ledig.... åååååååååååhhhhhhhhhh. så har det inte varit på länge.vad göra? sova lite kanske. men skönt att inte ha ngt inplanerat.


har förresten lyckats ratta in bandit på radion. riktigt bra musik. älsk. de spelade en av mina favvosar på väg till jobbet imorse. jeremy. inser att jag faktiskt måste spela in en skiva med favvomusik på. brukar ananrs lyssna på ljudbok eller rixfm, men rix är ju så mkt skit så man kan bli knäpp. tokdiggar inte heller sofia wistam som vill vara lite ball och tar upp etertid med att snacka om att hon har tjocka lår, och vill att herrarna ska säga *nej inte då sofia*. känns lite high school.  men vad kan man begära av en programledare till wipeout, där folk tävlar genom att hoppa runt i lera, och trilla ner i vattnet från höga höjder. dessutom blir jag galen när de spelar baby good bye, för 2349387449574076 gången på en timme. och att de aldrig plockar bort låtar från sin spellista. urk urk!


3 snabba:

hatar, hatar att 'ha fall' i håret. blir fanken ingenting. inga lockar ingenting när det är så fuktigt ute.


kan ha en av mellansveriges, nä för fanken. sveriges bästa familj här hemma.


när ungen glatt säger " mamma, vi har en egen djungel" när man är ute på gräsmattan. ja då är det nog dags att klippa skiten. gråter väl inte blod över faktum att det regnar dock.


och så jeremy.dessutom en av de coolaste videos ever.Av Chillidill - 17 augusti 2010 18:36

Hurra! imorg kommer de. längre, bättre och snyggare ån för ca 10 veckor sen. grymt ju. det är ju därför man jobbar. för mötet. för att det är så bra. för jag gillar verkligen vad jag gör. och jag är bra på det (de flesta dagar). skoj skoj skoj.


den här låten har det skrålats till mången gång. och alltid med den inlevelsen som unga har ibland mot vuxenvärlden. eller som en annan har mot dum byråkrati ibland.Måste dock säga att jag aldrig aldrig varit förtjust i ngn lärare eller vikarie.eller kanske en sebastian när jag gick på högstadiet. eller nej. faktiskt inte. han hade alltid mjukisbrallor och var säkert i skolan för ngt ungdomsprogram för arbetslösa ungdomar. och min klassföreständare fritjof var väl en helt ok kille på 24 när vi var 16 bast. men han var frikyrklig, och tyckte nog inte om mig direkt. i min studentmössa skrev han " du har utvecklats till en trevlig person". Eeeeeehhhhh. tror inte jag låg på plus i ettan direkt. enligt martin var jag grym på sarkasm och bitchiga kommentarer. är det fortfarande men kanske inte har samma behov att hela tiden berätta vad jag tycker om olika personer hela tiden.


 eller jo min man, och då var jag ju kandidat till hans bäste vän. så att tycker inte det räknas när man själv är lärarkandidat eller? inget naughty naughty i ngt klassrum. sry to disappoint you. Men bjussar på denna goding. älsk på denna kultis.Av Chillidill - 17 augusti 2010 08:43

tror faktiskt inte det men det känns så. väcker världens mysigaste goaste unge (ibland) och klär på henne och hon är go och glad. undrar om emilia ska vara på daigs idag. jag försöker vara tålmodig och rolig, fast stressen skriker i skallen. typ. packar in henne i bilen och sen bör det av till dagis. och jag när vi kommer fram vid 7.05 är det bara hon där och fröken så klart. fan känns som det bara är vi som jobbar heltid och att jag inte bryr mig om min unge. att man bortprioriterar min unge. att jag är den enda som jobbar heltid när jag har småbarn och inte jobbar längre bort. men så är det inte. hon får vara själv där och äta frukost med fröken. kl.7 det är väl ändå inte så tidigt, eller?  känns i hjärtat. ångest ångest. all denna skuld.ååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhhhh............

Av Chillidill - 15 augusti 2010 19:40

festivalen var bara så lyckad. fanken vad skoj. var dit i fre och jobbade lite. gullisen sprang runt och snackade sönder folk. helt manisk. sen på lör vakande hon kl.7 och var helt exalterad över att få åka till mormor och morfar. lyckades hålla henne hemma ett tag och lämnade henne vid lunchtid. kände mig yrslig och trötter. upptäckte att jag hade feber i skallen nör jag kom hem. somnade en sväng. sen drog jag till festivalen. det var lugn och nästintill bråkfritt. röda korset var arbetslösa. grymt. och vilken musik det finns häromkring. underbart. bilder kommer sen (hoppas jag). nöjd och trötter idag. 800 betalande. och sen alla band och sponsorer som gick in gratis och alla som gick in gratis och hade med sig en förälder. vet att det var bra många fler.


väntade idag med att hämta mitt älskade hjärta tänkte vial ut febern. men längtade en hel del. åkte till ingbo och städade lite. trodde att jag hade hittat en handske på toa som jag plockade upp och insäg snabbt att nej, det var ingen handske, det var en använd kondom som låg kastad på golvet. iiiiiiiiiisssssssssssccchhhhhhh!!!!!!!!

lite halväcklad. hämtade ungen som var glad som en galning vid hämtning men som snabbt blev grinig och tvär. sen somnade hon i bilen och efter att blivit väckt så skrek hon i 45min efter nappen. skrek, så det skar i öronen. oskön känsla. fan blev lite matt. känns som jädra unge att låta. och dej har jag ägnat massa tid till att längta efter. otacksamt. lyckades på ngt magiskt sätt inte bli arg eller kasta ut henne. utan väntade ut utbrottet. sen var hon som en sol igen. och precis när hon börjat tinat upp kom bäste albin på besök. ååååhhhhh, vilken lycka! och bra lekte dom också. skönt! nu vill hon gå och lägga sig bäst att passa på. längtar efter ett avsnitt desperate. undrar om maken orkar. han har jobbat järnet för festivalen en vecka nu.


nästa vecka lör. ska dagis ha 15års jubileum. det ska planeras denna vecka. och så klart är maken ordförande och ska ha ngt huvudansvar. så det ska bli skoj det också. men till det arrangemanget behövs det nog inte lika många ordningsvakter som till festivalen. hoppas jag. ska bli skönt att inte ha ngt inplanerat helgen efter det.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se