Alla inlägg under maj 2010

Av Chillidill - 27 maj 2010 19:58

Katten Nippon sitter och spanar in i fågelholken som sitter 2,5 meter över marken.   

ANNONS
Av Chillidill - 26 maj 2010 20:24

En helt ok dag, sammanfattningsvis. trögt att komma upp ur sängen,men sen har dagen varit bra, trevliga elever, god skolmat, och inte helt stressad.


ringde en gammal kollega idag, hon har blivit rektor på min förra arbetsplats. tokdiggar henne. skön. erbjöd mina tjänster inför nästa läsår. få se om ngt öppnar upp sig där. fan, börjar kännas lite stressigt det där nu. jobbsituationen. och lite bitter känner jag mig. tycker att  jag gör ett bra jobb. fan, med sist in, först ut. kommer jag aldrig IN känns det som. helvete.


väl hemma så drog jag och gullungen till bibblan och lånade böcker. hon älskar det, att gå dit och sitta och rota bland böcker och titta och lägga pussel, lämna in böckerna. skitmysigt! försöker alltid göra det på ons. slutar lite tidigare då.


Efter det blev det pannkisar, sen så lekte vi ute, kanon. david kom förbi och hjälpte mig dra igång gräsklipparen, maken hann inte klippa hela gräsmattan innan han åkte till bryssel så jag klippte den idag. han kommer nog bli mkt förvånad. det har han nog inte väntat sig.david hjälpte mig även plockade vi fram alla trädgårdsmöbler från lekstugan och tvättade dom. fick hjälp av gullunge.  sen fixade jag iordning ungens lekstuga så den är lekbar. skitglad blev hon. la en glad unge. härligt.


    


Nu:

Vika tvätt

Diska

Rätta läsloggar


Eller få låtar i mobben från daniella. svårt att bestämma sig vad jag ska göra. Not. musik here i come.


ANNONS
Av Chillidill - 25 maj 2010 18:21

... i väntan på helg...och makens hemkomst.


Dagen har trillat på. har haft en fixadag på jobbet. gick bra, anslagstavlorna målade i blåa. snyggt. hoppas klassen kommer trivas i sitt nya klassrum.


kallt idag tycker jag. lagade lax, pot. och en hollandeise, så stavas det inte ser jag. gott var det.


både jag och gullungen är sjukt trötta. vi har snacksat hela kvällen. kanelbulle, kexchoklad, majskrokar, rökta mandlar. bra för figuren.


nu väntar jag bara på att gullungen ska somna. sen ska jag nog hoppa in i duschen och gå och sova. suck!


en typiskt transportsträckedag mot helgen. imorg. ons.Av Chillidill - 24 maj 2010 19:54

Sommartid
Jag är tystnaden och vinden
Mitt land är ditt land, allt är fritt
Sommartid
Jag är lyssnaren som, som tårar
mot din kind
Min dröm är din...

Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl


Men kan det bli vackrare................................

Av Chillidill - 24 maj 2010 19:38

Så lät min bedårande unge ikväll i säkert 20 minuter tjatade hon. konstant. samtidigt som hon hade en kompis här. hon var helt toktrött efter att inte somnat förrän kl.2130 igår, och sen inget sova på dagis (helt enligt planerna dock). så vid 1840 släpade jag in henne i duschen, hon skrek JAG VILL INTE. jag fick hålla fast henne och hon halkade omkring i hela duschen med schampo i håret. skrek tills hon kräktes, och sen vägrade hon torka sig. sprang runt överallt och halkade omkring.  efter lite kamp hamnade hon i säng, läste snabbt två sagor och sen sov hon kl.1905 aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhhhh

!!!!!


nu har jag kollat av alla frånvaro för samtliga elever i vårt arbetslag, ingen större fara. lite småskolk bara. så nu var det gjort. nu är det bara en massa rättning kvar. känns sisådär, men ska passa på nu när ungen somnade tidigt och jag fortfarande har lite energi kvar.


idag berättade jag för mina elever att jag inte får jobba kvar längre. kändes sådär. men de verkar gilla mig hyfsat. skönt. jobbigt för dom att byta lärare och mentor (för vissa). fan jag vill ju verkligen jobba kvar. det suger!


maken ringde. blev glad, han pratade inte länge, men det räckte. värmde i själen. saknarn.


imorg kan jag inte hänga med på konferens hos bästajenny, ååååååhhhh. har ingen barnvakt, har inga kvar att fråga. synd. men livets mening måste hämtas så är det.

älskarn.

Av Chillidill - 23 maj 2010 12:06

Det var helt kanonunderbart igår. vädret var på topp. kalaset, människorna var fina. alla, fast jag inte snackade med alla. men det var grymt. som man var ung och stark igen. haha. lämnade lillan hos morfar och mormor, och drog sen till enköping. anders och anna var topp som värdpar, och med bål på absolut raspberry kan det ju inte gå fel. två snabba glas slank i. skönt. sen välde de in. den innerst kretsen. mina gamla gymnasiehomie och etc. jädrigt nice att så många kunde ansluta och de flesta utan barn vilket var bonusnice, så vi fick sitta ner och snacka i lugn och ro med en randig pappersmugg i handen. riktigt bra faktiskt. den klassiska rubben "alla var där" stämde nästan, endast Andreas uteblev.


Anders drar iväg nu, lite orolig. men jag är sån. ingår visst i paketet när man får barn. ororar sig mer, men det är ju inte en fjällvandring i norge som han drar iväg på heller. affe, känns si så där. skulle inte vilja byta med anna. men det är lugnt. han dimper in lagom till nyår.


Sitter och jobabr med öknar, inte så inspirerad idag. som bonus så öser regnet ner utanför. och allt jag vill är att ligga som en slapp trasa i soffan. men jag måste hinna jobba klart innan jag hämtar gullunge som jag saknar så. och maken åker inatt, trist.


By the way, hallonvin rockar.Av Chillidill - 21 maj 2010 16:37

Ja jävla ofärdig idag när jag åkte från jobbet. har massor hem. tycker mest jag släpar grejjorna fram och tillbaka utan att någonsin öppna väskan. urk!


drog hem idag som en avlöning. bjöd på leftovers från föräldramötet, det var lite mosat, men kidsen verkade gilla det ändå. gillar verkligen dem. de är grymma! alla mina elever är bäst!


köpte lite oregano idag på en plantmakeri (plantskola), dyrt men ajg fick massor med användbara tips, så det var värt de extra kronorna.


hämtade lillan och sen har vi lekt ute. lillan är just nu i en period där hon är fascinerad av maskar, hur långt kan man dra ut en utan att den går sönder, och liknande experiment. förklarar att maskar inte diggar det, men får lite gehör.


ska snart beställa pizza. vill helst ha en med sardeller, men ska dela med nike så det blir väl en med räkor och skinka. helt ok iofs. och pepsi maxi ligger på kylning.Av Chillidill - 20 maj 2010 20:41

Älskar för övrigt allt med 90.talet lite början av 00 funkar också, men musiken har aldirg varit så bra. misstänker starkt att det hör till ungdomens vurm och allt skit som man gjorde då, allt från att dricka kackigt hembränt tilll elefantöl. och de vuxna hajjade inget. nu hajjar man ju att de också har haft sitt decenium av tonårsfylla och tokigheter.


man fastnar liksom i den musikstilen och till viss del klädstilen som när man hade sina 'glansdagar'. älskar schyffert" Ett försvarstal till 90.talet den är bara så grym. gillade förresten hans pseudogrupp till och med.


men 90.talet hade allt, från eurodisco till grungen. älskart. det var båda ytterligheter, glam på ena sidan och skitigt hår och skogshuggar skjortor på andra. grymt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se